Eventing Plus
by Suzanne Bouten
Welkom
Even voorstellen
Für meine Deutsche Reiterfreunde
Instructie
Crosstraining
Ruiteropleiding Eventing 2019
Info & aanmelden crosstrainingen
Data crosstrainingen
Crossterreinen
Privé dressuur- & springlessen
Contact
Privacyverklaring
Links
Even voorstellen

Mijn naam is Suzanne Bouten en ik ben op 15 augustus 1981 geboren in Beesel (Limburg). Na de HAVO heb ik HBO Technische Bedrijfskunde gestudeerd. In 2004 heb ik mijn Bachelor diploma gehaald en ben ik eerst een aantal jaren aan de slag gegaan op kantoor als o.a. account manager en commercieel order manager. Daarna ben ik helemaal overgestapt naar de paarden.

 

Paarden
Ondanks dat mijn ouders niets met paarden hebben (mijn vaders is er zelfs nog altijd bang voor) had ik al vroeg veel interesse in paarden en met 2 jaar verdween ik thuis al regelmatig om dan later bij de stal van het buurpaard gevonden te worden.

Vanaf mijn zevende mocht ik eindelijk op paardrijdrijles en in 1989 kreeg ik mijn eerste verzorgpony waarmee ik ook ben begonnen met wedstrijdrijden. Met deze pony heb ik mijn eerste officiële dressuur- en springwedstrijden gereden. In ’92 zijn we verhuisd en hadden we plaats om 2 paarden aan huis te houden en kreeg ik eindelijk mijn eerste eigen paard. Dit was de Arabische merrie Bint Maheera (foto links) waar ik veel van heb geleerd, we waren echter geen goede wedstrijdcombinatie. Daarom heb ik bijna altijd wel een paard van iemand anders erbij gereden en op wedstrijden uitgebracht. Mijn zusje had gelukkig ook een pony waar ik goed mee overweg kon, met hem ben ik M1 dressuur en L springen geworden.

Tijdens mijn studie bleek dit hobby behoorlijk bulletproof te zijn, want ondanks een rij-stop in mijn eerste studiejaar bleef het kriebelen. Ik ben dan ook snel weer begonnen met rijden en sindsdien ben ik alleen nog maar meer gaan rijden.
 

Eventing
Ik had altijd al interesse in eventing, maar ik ben toen nooit verder gekomen dan wat vaste hindernissen springen in de plaatselijke bossen. 
Tijdens een stage in Amerika van augustus 2002 tot juli 2003 voor mijn HBO opleiding kwam daar verandering in; tijdens die stage heb ik daar een (voorheen) professionele eventing amazone Kris Perdue leren kennen, die nog hulp nodig had voor het rijden van twee van haar paarden. Aangezien ik al bijna een half jaar geen paard meer gereden had en dit toch heel erg miste wilde ik haar daarmee heel graag helpen. In de daaropvolgende periode heb ik enorm veel geleerd over eventing. Ik ben naar diverse wedstrijden in Zuid-Oost Amerika geweest kijken en heb in Chatsworth tijdens de CCI *** wedstrijd zelfs gegroomd voor een mexicaanse ruiter. Vlakbij waar ik reed woonde ook de bondscoach van de young riders en daar heb ik mijn eerste crosstrainingen gehad. Het ging zelfs zo goed dat ik in Amerika mijn eerste Horse Trials gereden heb, zelfs al gelijk met succes. De eerste was River Glen Horse Trails in Tennessee (met 2 paarden Beginners Novice resp. 3e en 6e prijs) en daarna heb ik nog in het Kentucky Horse Park in Lexington (met 1 paard Novice 6e prijs) gestart.

Ik kan intussen dan ook wel spreken van een behoorlijke uit de hand gelopen hobby waarin ik zelfs graag nog verder wil groeien. Naast zelf rijden vind ik het heel erg leuk om andere gemotiveerde en enthiousiaste ruiters op weg te helpen in de sport. Zelf kom ik niet uit een paarden familie en ik weet dan ook uit eigen hand hoe moeilijk het is als je alles in je uppie moet gaan 'ontdekken'.
 


Nadat ik terug was uit America ben ik uiteindelijk in 2005 bij dhr. B. Melis uit Belfeld terechtgekomen. Daar stond Pasjha voor me klaar; hij was niet de makkelijkste om te rijden maar al snel bleek hij crossen enorm leuk te vinden. We zijn samen ontzettend gegroeid. Daarna is alles  eigenlijk heel snel gegaan en volgde het ene succes na het andere. Uiteindelijk heb ik met hem in 2008 op internationaal CIC* niveau gestart en waren we in 2009 zelfs opgenomen in de selectie voor het EK landelijke ruiters in Hongarije dat jaar. Helaas gooide een vervelende ziekte roet in het eten en heb ik er uiteindelijk voor moeten kiezen om Pasjha helemaal niet meer te rijden. 
 
Daarna heb ik eind 2010 Ungaro (v Cantus uit een Lector moeder), de halfbroer van Pasjha, gekocht die ik op dat moment met goed resultaat in de klasse M uitbracht. Gelijk na de winter bleek echter gelijk dat Ungaro een peesblessure had opgelopen en heeft hij uiteindelijk zo'n 1,5 jaar geen crossen meer gelopen. Op dit moment breng ik hem weer uit in de klasse M, helaas met wisselende resultaten door diverse stomme tussentijdse blessures.


  
The Eventing Shop

Begin 2010 heb ik door omstandigheden ontslag genomen bij het bedrijf waar ik toen werkte. Toevallig kwam kort daarna The Eventing Shop te koop. Gezien dit iets was waar ik al vaker over nagedacht gehad, heb ik deze kans direct gegrepen en heb de shop overgenomen. Vanaf dat moment bestaan mijn dagelijkse werkzaamheden uit allerlei bezigheden voor de shop, lesgeven en mijn eigen paard trainen. Heerlijk!